X-dental AB - över 30 års erfarenhet

På 1980-talet startade tandläkare, tillika entreprenör Håkan Berg, företaget Håkan Berg Dental AB. På 2000-talet ändrades företagsnamnet till X-dental AB för att år 2014 övertas av Christer Johansson som, med mångårig erfarenhet inom dentalbranschen och efter Håkan Bergs bortgång, ville fortsätta erbjuda god kvalitet och service inom lustgas till tandvården.

Företaget har således funnits inom lustgasmarknaden i flera decennier och erbjuder allt från lustgasmaskiner (flödesmätare), tillbehör, service och installation, men även rådgivning och utbildning inom dess användningsområden.

X-dentals huvudkontor och lager finns idag 7 mil norr om Stockholm, i Norrtälje, medan vår serviceverkstad är belägen i Borås där alla tre medicintekniker är certifierade av tillverkarna Porter och Matrx. Serviceverkstaden har varit med från starten och har därmed en lång och bred erfarenhet av att felsöka och serva lustgasmaskiner.

X-dental samarbetar med i stort sett alla Regioner i Sverige och flertalet större tandvårdskedjor samt mindre privata tandläkarkliniker. Från norr till söder, stor eller liten klinik. Det spelar ingen roll, vi hjälper er oavsett.

Verksamhet även i Norge och Finland!

Sedan början av 2023 har X-dental även verksamhet i Norge och Finland för Porter och Matrx fullständiga sortiment. Tidigare återförsäljare var det Plandent Norge och AGA i Finland.

X-dental AB

Vi hjälper er med det mesta inom lustgas till tandvården. Allt från rådgivning, nyinstallation, service, tillbehör och utbildning.
Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över.

Christer Johansson
info@x-dental.se
+46 70 – 574 55 82